Ciuperci umplute

vineri, 8 aprilie 2011 | Răspunde

Un meniu delicios pentru toti iubitorii de ciuperci si nu numai…

Ingrediente

9 ciuperci mari

300g piept de pui macinat

4 oua

1 lingura ulei

200g cascaval ras

3 cepe

3 catei de usturoi

1 ardei kapia

1 ardei iute

frunze de patrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam ciupercile, presaram sare mare peste ele si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15’. Le scoatem, golim lichidul adunat in ele si le asezam pe servet absorbant. Intr-o tigaie, incingem uleiul, adaugam ceapa, usturoiul si ardeii tocate toate marunt. Intre timp taem piciorusele de la ciuperci in cubulete mici, pe care le punem in tigaie. Dupa 3-4’ adaugam si pieptul de pui macinat. Asezonam si lasam sub capac inca 10-15’, mai exact pana se evapora zeama lasata de la ciuperci.  Apoi adaugam ouale ( putin batue) si frunzele de patrunjel. Amestecam totul, mai asezonam daca e nevoie si lasam amestecul putin la racit. Cu o lingura, luam din amestec si umplem ciuperile apoi le asezam dinnou in tava. Deasupra fiecaruia punem cascaval ras si pentru un strop de culoare, cate o frunzulita de patrunjel si un varf de cutit pasta de ardei. Dam la cuptor pentru 30’.
Sant delicioase si calde si reci. Eu le-am servit ca fel principal, alaturi de cartofi prajiti.

Pofta buna!

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>