Ciorba de varza dulce, pe oase de porc

miercuri, 12 februarie 2014 | Răspunde

 

Sanatoasa, hranitoare, usor de facut si foarte gustoasa  :-P ce mai stati pe ganduri ? nu ma credeti ? pai…gatiti-o si voi si va veti convinge ;-)

 

Timp de pregatire: 100’

 

 

 

Ingrediente

Pentru  : 5L  ciorba

 

600g oase de porc (eu am folosit 3 codite)

1,5 kg varza cruda

1 lingura ulei

2 morcovi

1 radacina telina

1 pastarnac

1 ceapa

1 ardei kapia rosu

1 ardei verde iute (optional)

1 legatura marar verde

Sare

piper

Pt dres (optional)

500g iaurt

1 ou

1 lingura rasa, amidon

Mod de preparare

Punem oasele spalate intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune) adaugam 5L apa rece, sare si cateva boabe de piper. Punem oala cu oase pe flacara, la fiert , pentru 1h, sau pana carnea ramasa pe oase se desprinde, in cazul in care nu detine-ti in dotare ;-) o oala sub presiune.

Separat intr-o alta oala, (poate fi oala in care vom prepara ciorba) punem cam 3l de apa, 1 lingurita sare si o punem pe foc. Pana fierbe apa, noi taiem fideluta varza. Cand apa da in clocot, adaugam varza taiata si o lasam pe foc maxim 5’, doar cat sa se opareasca varza (inmoaie putin), dupa care o golim intr-o strecuratoare (sita) si o lasam la o parte.

Curatam legumele si zarzavaturile si le taiem cubulete.

Luam oala de ciorba, adugam 1 lingura ulei, o punem pe flacara si cand s-a incins uleiul, adaugam pe rand; ceapa , dupa un minut, ardeii, apoi legumele crude, amestecam si dupa inca 2-3 minute golim si varza oparita. Peste toate, adaugam zeama de oase, pe care o trecem printr-o strecuratoare. Punem un praf de sare si piper si lasam la fiert pentru 25-30’.

Intre timp curatam carnea de pe oase si daca e nevoie o taiem bucatele. Tocam si mararul :lol: .

Inainte cu 10’ de a lua oala cu ciorba de pe foc, adugam carnea fiarta de pe oase.

Daca vrem sa dregem ciorba cu iaurt sau smantana, procedam astfel: punem in bolul mixeru-lui, iaurt-ul, oul intreg si amidonul. Mixam pentru inceput la viteza mica, cateva secunde, apoi la viteza mare cam 2’. Peste amestec-ul din bol, turnam cateva polonice cu ciorba fierbinte, omogenizam, apoi golim totul in oala si amestecam. Lasam pe flacara inca 2-3’, timp in care adaugam mararul verde mai asezonam cu sare si piper daca este nevoie si oprim flacara. Ciorba noastra este gata :lol:.

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>