Ciorba de miel

luni, 23 aprilie 2012 | Răspunde

Varianta pe care eu o fac, este fara bors si acrita cu lamaie, noua asa ne place…poate o incercati si voi ?  

Timp de pregatit: 90′

Ingrediente

1 bucata cap miel

1 bucata gat miel

1 bucata coada miel

2 bucati oase de la pulpele superioare

1 lingurita boabe de piper

1 lingurita sare

1 lingura ulei

2 morcovi

1 telina

1 radacina patrunjel

1 legatura ceapa verde

1 legatura tarhon proaspat

1 lamaie mare (folosim doar zeama)

Mod de preparare

Oasele pentru ciorba, le tinem cateva ore bune, inainte de a le pune la fiert, in apa rece, pe care o schimbam de mai multe ori, pentru a se elimina toate urmele de sange. Cand le punem la fiert, trebue sa fie carnea alba si apa in care au stat, sa ramana transparenta.

Intr-o oala incapatoare, punem oasele si adaugam 3l de apa, boabele de piper si sarea. Fierbem la foc mic, sub capac 1h.

Intre timp, curatam zarzavaturile, le spalam, le tocam cubulete, iar ceapa o taiem fideluta.

Tarhonul proaspat il spalam si-l tocam marunt. Lamaia o stoarcem si pastram zeama.

Cand au trecut cele 60’, scoatem carnea fierta intr-un bol si indepartam carnita de pe oase, pe care o maruntim(cu mana) si o punem intr-un bol.

Separat intr-o oala de 5L (am folosit eu), punem ceapa si zarzavaturile la calit, in ulei, pentru 5’. Adaugam zeama in care au fiert oasele, dar trecuta prin strecuratoare. Lasam sa fiarba zarzavatul cam 20’, apoi adaugam carnita, zeama de lamaie si tarhonul maruntit. Lasam sa mai dea un clocot si oprim focul. Asezonam daca mai e nevoie si putem servi.

 

Pofta buna!

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>