Ciorba de burta

sâmbătă, 9 aprilie 2011 | Răspunde

In mod normal cand pregatesc aceasta ciorba, adaug si cate un os zdravan de vita. De data asta nu am avut si am facut-o fara…dar si asa ciorbica e delicioasa !

Ingrediente

3 kg burta (congelata)

2 cepe

2 foi de dafin

boabe de piper

2 morcovi

2 patrunjei (radacina)

4 galbenusuri de ou

300ml smantana pt gatit

3 linguri otet

frunze de leustean

sare

Mod de preparare

Lasam burta la decongelat apoi o spalatm bine. Curatam si spalam, zarzavatul si ceapa. Punem burta, zarzavatul, foile de dafin si piperul, intr-o oala sub presiune (kukta). Adaugam 4L de apa, o lingurita de sare, asezam capacul si inchidem.  Punem la fiert pentru 2h. Cand s-a fiert, scoatem burta pe un platou si o lasam sa se raceasca, scoatem si zarzavatul, iar supa o strecuram intr-o oala si o punem dinnou pe flacara, la foc mic. Burta racita (doar cat sa nu ne arda la mana), o taiem fideluta si o punem in supa.
Zarzavatul, ouale, otetul si smantana, le punem in blender si le pasam. Golim pasta intr-un bol, punem peste ea, cateva polonice de supa atat cat sa se incalzeasca si sa se subtieze, apoi golim totul in oala. Mai lasam cateva minute, aprox. 5’, nu trebue sa de-a in clocot si oprim focul. Pentru un plus de aroma, eu am adaugat leustean tocat marunt, dar puteti opta pentru patrunjel sau marar daca doriti.  Servim fierbinte cu ardei iute in otet.

 Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>