Ciocolata de casa cu aroma de portocala

marți, 24 aprilie 2012 | Răspunde

Bombonele dulci si aromate cu iz de portocale yumi,yumi, nu ma mai satur de ele…

timp de pregatire: 360′

Ingrediente

450 gr zahar

150 ml apa

150 gr unt

1 lingurita extract de vanilie

500 gr lapte praf

½ lingurita praf de portocala

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam praful de portocala in laptele praf.

Punetm la fiert, intr-o craticioara, apa cu zaharul. Lasam sa dea in clocot cam 5’ sa se formeze siropul, apoi luam vasul de pe foc, adaugam untul taiat bucatele (tinut in prealabil, la temperatura camerei) si extractul de vanilie. Amestecam energic pana se topeste  untul dupa care adaugam ingredientele uscate si omogenizam.

Turnam ciocolata in forme de bomboane, de silicon am folosit eu, sau in tava si o dam la rece pentru 5-6 h.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>