- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -

Chifle cu leurda umplute cu branza

In Aluaturi sarate,Paine, Impletituri,Preparare din oua,Produse naturale,Reţetele mele

Aromate si gustoase yumi,yumi…minunate pentru micul dejun, impreuna cu un pahar de lapte !

Timp de pregatire: 150’

Ingrediente

200ml apa

½ lingurita sare

¼ lingurita zahar

2 linguri ulei

100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)

500g faina alba

1,5 lingurita drojdie uscata

Umplutura:

100g telemea de oaie

100g urda

glazura:

1 ou

2 lingurite  seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.

Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.

Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treabaJ, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.

Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucre cu usurinta),il  intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.

Intre timp pornim cuptorul aragazului.

Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.

le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.

Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!


Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro

URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/chifle-cu-leurda-umplute-cu-branza/

Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.