Cheesecake cu merisoare

marți, 8 septembrie 2015 | Răspunde

  De ziua mea de nume, Maria ;-) , am facut repejor acest cheesecake cu merisoare proaspete care acum toamna, se gasesc din plin prin pietele noastre.
 Fructele,  fiind la gust mai acrisoare, merg de minune combinate cu dulce. Si uite asa am realizat acest desert care s-a dovedit a fi foarte gustos si apreciat de toti cei care l-au degustat :-D

 

Ingrediente

Pentru blat:

400g biscuiti digestivi
150 gr unt 80% grasime

Pentru crema:

600 gr crema de branza "Pilos"
200g zahar praf
400 ml smantana 20% grasime
1 conserva compot de ananas-bucati "San Food"
20 gr gelatina (2 plicuri Dr.Oetker)
150ml suc (din compotul de ananas)

Pentru deasupra:

800 grame merisoare
1 plic tort-gelee transparent "Dr. Oetker"

Mod de preparare

Intr-o craticioara topim untul si pana se raceste putin, maruntim biscuitii la robot pana se faramiteaza, peste ei adaugam untul topit si ii amestecam.

Intr-o tava rotunda cu diametrul de 26cm si pereti detasabili, am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana pregatim umplutura, dam tava la rece.

Desfacem conserva de ananas si punem fructele la scurs intr-o strecuratoare. Punem gelatina la hidratat in sucul de compot.

Amestecam crema de branza cu zaharul pudra, dupa care adaugam smantana si bucatile de ananas. Incalzim gelatina hidratata, in cuptorul cu microunde/sau pe foc pana devine lichida ( dar atentie sa nu de-a in clocot ca-si pierde proprietatile si nu va mai lega umplutura), o lasam 5' sa se racoreasca si o incorporam in crema.

Scoatem tava de la rece, punem crema rezultata peste blatul de biscuiti si dam la frigider cateva ore 3-4 , sau cel mai bine se lasa peste noapte, eu asa am procedat.

Pentru deasupra, punem fructele intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa, apoi le lasam la scurs.

Scoatem cheesecake-ul din frigider, repartizam fructele pe toata suprafata lui, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit apa) si o turnam peste fructe. Dam dinnou la rece pentru o ora.

Indepartam in prima faza, peretii detasabili ai formei, apoi baza si se transferam cheesecake-ul pe platou. Sectionati si se serviti cu placere .

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>