Butoiase dulci

miercuri, 2 mai 2012 | Răspunde

Minunate pentru micul dejun langa o cafea sau pentru o gustare intre mese :-D .

Timp de pregatire: 170′

 

 

 

Ingrediente

Aluat:

200ml lapte

1 varf sare

1 lingura zahar

100g unt topit

1 ou (batut putin)

500g faina

1 plic drojdie uscata

Umplutura:

200g dulceata de prune cu nuca

Pt glazura:

1 ou batut bine

1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus. O setam pe programul de framantare si dospire si o lasam sa-si faca treaba. Intre timp ne pregatim formele (de briose sau savarine, ce avem), deschidem borcanul cu dulceata si intr-un bol, spargem un ou pe care-l batem bine cu furculita.

Putem folosi orice dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa nu fie apoasa, deoarece va curge)! Eu am preparat in casa, dulceata de prune cu nuca macinata, tocmai pentru a o folosi in aluaturi, este grozava!

Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il taiem in doua si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Intindem  pe toata suprafata gem si rulam aluatul  strans , formand un sul.  Cu un cutit ascutit, taiem bucati pe care le asezam in formele din tava. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat.

Lasam cam 20’ sa creasca. Ungem cu oul batut si presaram pe fiecare putin zahar brun.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 40-45’ la foc mediu.

Servim butoiasele dupa ce se racesc !

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>