Bulgarasi cu dulceata de lubenita

miercuri, 16 noiembrie 2011 | Răspunde

Deliciosi cu un pahar de lapte, la micul dejun !

Timp de pregatire: 170′

Ingrediente

Pt :Aluat
250 ml lapte
100g margarina/topita
2 oua/batute
½ lingurita sare
1 lingura zahar
500g faina
1 lingurita drojdie uscata
Pt: umplut
Pt: Ornat
1ou
1lingura lapte
Zahar brun
Ciocolata rasa

Mod de preparare

Punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea de mai sus si setam pentru framantat si dospit.
Cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, presarata cu putina faina si-l impartim in 8 parti egale. Intindem cu sucitorul si formam sfere pe care le taiem in 8 triunghiuri aprox egale.Pe fiecare adaugam cateva bucatele de lubenita si rasucim, formam cornulete pe care apoi le incolacim in cate o forma de briosa. Lasam bulgarasii inca 30’ la crescut.
Intre timp batem oul cu laptele si inainte de a da bulgarasii la cuptor, ii ungem pe fiecare, apoi presaram putin zahar brun si cativa razalai de ciocolata.
Dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 40’.
Se pot servi imediat, sant deliciosi atat calzi cat si reci.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>