Briose de cacao cu nuca de cocos

luni, 23 august 2010 | Răspunde

Daca va place ciocolata si nuca de cocos, incercati aceste briose…sunt yumi, yumi.

Timp de pregatire: 50’

 

Ingrediente

Pentru briose:

3 oua intregi

2 galbenusuri

125 g smantana

100 g unt topit

150 g zahar

2 linguri cu cacao neagra

1 praf de copt

esenta de rom

250 g faina

Pentru crema :

2 albusuri

100 g fulgi de nuca de cocos

12 linguri cu zahar farin

esenta de rom

Mod de preparare

Pentru briose; separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana si untul topit. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot.
Pentru crema; batem albusurile cu zaharul, adaugam nuca de cocos, esenta si amestecam bine, rezulta o pasta groasa.

 Turnam putin aluat in forme, punem cate o lingura de crema si acoperim dinnou cu aluat. Dam la copt pentru 20-25’.

Cand se racesc le stropim cu glazura alba.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *