Briose cu dovleac

duminică, 6 noiembrie 2011 | Răspunde

Usor si rapid de preparat, moi, pufoase, aromate si atat de gustoase yumi,yumi.

Timp de preparare: 60′

 

 

Ingrediente

400g pasta de dovleac

400g zahar

400g faina

200ml ulei

4 oua

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonate de sodium

1 lingurita scortisoara

Putin ghimbir proaspat, ras

Lapte condensat/optional

Mod de preparare

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol.

Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot odata) amestecand in continuare si la final adaugam dovleacul. Amestecam cele doua compozitii, care au consistenta unei smantani groase si repartizam aluatul in formele de briose. Le dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35-40 minute. Eu am pus in jumatate din cantitate si cate o lingurita de lapte condensat.

Dup ace se racesc le ornati dupa preperinta, cu zahar , ciocolata alba ori neagra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>