- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -
In Bomboane, Biscuiti, Fursecuri,Desert,Prajituri,Preparare din oua
A trecut déjà aproape 1 an de cand mi-am achizitionat, noul aragaz si de-abea acum am reusit sa-mi fact timp, pentru bezele . Cu vechiul aragaz era mult mai greu
, in primul rand isi schimbau culoarea, se ingalbeneau usor si apoi trebuia sa le coc cu usa cuptorului deschisa
, dar acum sunt extrem de fericita si multumita
mi-au iesit bezelele la care visam din totdeauna , bezelele perfecte !
Am folosit doua culori, rosu si albastru, m-am jucat putin cu formele si am pregatit si doua blaturi pentru o “Pavlova” care urmeaza in curand .
250g zahar praf
4 albusuri
1 lingurita otet
1 praf sare
Colorant alimentar-gel
Un bat de bambus (bat de frigarue)
Punem albusurile in bolul mixeru-lui si pornim robotul la viteza mare. Cand albusurile devin spumoase, adaugam sarea si otetul si continuam cu mixatul pana ce albusurile se intaresc. Reducem viteza si adaugam rand pe rand cate o lingura de zahar pana ce il punem pe tot. Mixam in continuare inca aproximativ 5’, la viteza mare, pentru a optine o spuma foarte tare si lucioasa (vezi poza).
Intre timp pregatim 2-3 tavi ( depinde de marimea lor), tapetate cu hartie de copt.
Pentru a optine bezelele cu décor frumos, avem nevoie de 1-2 pos-uri (depinde de cate culori doriti sa realizati), colorant alimentar si un bat de bambus (frigarue).
Umezim batul in colorant si trasam linii in interiorul pos-ului, incepand de la farv spre baza.
Umplem apoi posul cu spuma si formam bezelele decorate, direct in tava tapetata.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 90’, la 75*, sursa caldura sus-jos, cu ventilare.
Optinem bezele minunate , perfect uscate, tari si lucioase, cu o culoare perfecta !
Vi le recomand cu drag :-P .
Pofta la gustat ;-) si spor la preparat !
Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro
URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/bezele-decorate/
Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.