- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -
In Mancare,Mese festive,Produse naturale,Retete vechi si de demult,Reţetele mele
Ardei gras
Carne de porc
Orez
Ceapa
Boia de ardei
Sare
piper
Cateva crengute de:
tarhon ; busuioc; menta si marar verde
cateva felii subtiri de slaninuta
1 rosie mare
Spalam ardeii, indepartam cotorul si scoatem semintele. Din ceapa tocata marunt, carnea macinata, orez, si mirodenii, pregatim umplutura. Umplem ardeii si le punem capac cate o feliuta de slaninuta.
Pregatim vasul roman, punem mai intai, cateva crengute de mirodenii, apoi felii de slanina si aranjam apoi ardeii. Taiem rosia in felii si o punem deasupra pe ardei. Adaugam apa, pana la nivelul ardeilor, punem capacul si dam vasul la cuptor, pentru 90’.
Servim ardeii calzi, cu smantana, iaurt sau ca atare.
Pofta buna!
Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro
URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/ardei-umpluti-si-aromati-in-vas-roman/
Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.