Foarte aromati si deosebit de gustosi ! incercati si voi…

Ingrediente
Ardei gras
Carne de porc
Orez
Ceapa
Boia de ardei
Sare
piper
Cateva crengute de:
tarhon ; busuioc; menta si marar verde
cateva felii subtiri de slaninuta
1 rosie mare
Mod de preparare
Spalam ardeii, indepartam cotorul si scoatem semintele. Din ceapa tocata marunt, carnea macinata, orez, si mirodenii, pregatim umplutura. Umplem ardeii si le punem capac cate o feliuta de slaninuta.
Pregatim vasul roman, punem mai intai, cateva crengute de mirodenii, apoi felii de slanina si aranjam apoi ardeii. Taiem rosia in felii si o punem deasupra pe ardei. Adaugam apa, pana la nivelul ardeilor, punem capacul si dam vasul la cuptor, pentru 90’.
Servim ardeii calzi, cu smantana, iaurt sau ca atare.
Pofta buna!